Εξέταση & επαναπροσδιορισμός οικονομικού προϋπολογισμού της ΕΡΤ

Εξέταση & επαναπροσδιορισμός οικονομικού προϋπολογισμού της ΕΡΤ

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

 

Προβληματισμό έχει προκαλέσει το ιδιαίτερα υψηλό κόστος λειτουργίας της Ελληνικής Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τον οικονομικό απολογισμό του έτους 2008.

Όπως προκύπτει από επίσημα σχετικά στοιχεία, τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας είναι ιδιαιτέρως  σημαντικά, ενώ ακόμη, ο οικονομικός απολογισμός του 2008 έχει επιβαρυνθεί ιδιαιτέρως από δαπάνες και οικονομικές εκκρεμότητες προηγούμενων ετών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν κατά μέσο όρο και συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών, ο κάθε εργαζόμενος κοστίζει περισσότερα από 3.500 ευρώ μηνιαίως, κόστος που σε ετήσια βάση ξεπερνά τις 43.000 ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που μόνιμο προσωπικό και εξωτερικοί συνεργάτες φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 5000. Επιπλέον, το κόστος πρόωρης συνταξιοδότησης του προσωπικού της ΕΡΤ επιβαρύνει το δομικό κόστος του κρατικού οργανισμού.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο για την μείωση των εξόδων διοικητικής και δομικής λειτουργίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης;

- Έχει προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο στη διεξαγωγή έρευνας για τη οικονομική διαχείριση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει  σπατάλη των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων;


Απαντήσεις Υπουργείου